Waarom Biologisch babykleding goed is!

We weten allemaal dat biologisch goed is en duurder is . Maar heb je je ooit afgevraagd waarom ouders steeds meer kiezen voor biologische kleding voor hun kinderen ?

 Katoen is een van de meest chemisch behandelde gewassen ter wereld, goed voor 25% van de insecticiden en 10% van de pesticiden die wereldwijd worden gebruikt. Deze gifstoffen zijn schadelijk voor boeren en arbeiders, voor ons als consumenten, en voor hele ecosystemen van wilde dieren. We voelen zelfs de schadelijke effecten van niet-biologische katoen en stoffen in ons dagelijks leven. Een geïrriteerde huid, huiduitslag en zelfs hoofdpijn en duizeligheid kunnen worden veroorzaakt door het chemische residu dat in de draden vastzit.

GOTEX katoen  is biologisch. Dat betekent dat het duurzamer wordt geteeld zonder genetisch gemodificeerde organismen ,chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest.

Er zijn strikte richtlijnen voor het telen, vervoeren en verwerken van biologisch katoen om besmetting te voorkomen. Het is niet alleen veel milieuvriendelijker, het is ook veiliger voor de boeren en hun gezinnen en biedt een lange termijn oplossing voor de katoenteelt, aangezien ongedierte steeds resistenter wordt tegen pesticiden.

Door biologische kinderkleding te kiezen, kunnen we ons steentje bijdragen om de hoeveelheid gebruikte pesticiden te verminderen, maar ook om de tere huid van onze baby’s en (klein) kinderen te beschermen.

Liefs, Soraya

 


Ouder bericht Nieuwer bericht